Webinar tools

Alles om jouw webinar tot een groot succes te maken!

Wat heb ik nodig om een webinar te geven?

Als je begint met het geven van webinars kan het overweldigend zijn om te weten wat je precies nodig hebt.

Hieronder deel ik de tools die ik ik zelf gebruik voor mijn webinar en online ondernemen in het algemeen. Ook deel ik een aantal alternatieven zodat je zelf kunt kijken wat het beste bij jou past.

Alle webinar tools op een rij

WebinarGeek

De meest gebruikte webinartool als je net begint met webinars geven. Het is een Nederlands bedrijf dus dat maakt het handig wanneer je contact opneemt met de klantenservice.

WebinarJam

Een alternatief van WebinarGeek is WebinarJam. Voordeel is dat je veel meer opties hebt wanneer het gaat om het designen van de aanmeldpagina van je webinar.

Zoom

Zoom heeft naast een meeting optie ook een webinar optie. Nadeel is dat de nadruk op jou als presentator ligt in plaats van de presentatie.

Go To Webinar

GoToWebinar is ook een software welke je kunt gebruiken voor je webinars. Voordeel ten opzichte van WebinarGeek is bijvoorbeeld dat de data over het webinar meer uitgebreid is.

Demio

Een andere webinar software is Demio. Het design is veel overzichtelijker en rustiger dan bijvoorbeeld GoToWebinar.

Plug & Pay

Wanneer je in het webinar een aanbod doet is een goedwerkende en goed converterende betaalpagina van essentieel belang. In mijn ogen is Plug & Pay daar de beste in. Deze gebruik ik zelf ook.

Mollie

Wanneer je webinar-kijkers de betaalpagina hebben ingevuld moet hun transactie ergens naartoe zodat het daarna op jouw bankrekening bijgeschreven wordt. Mollie helpt je daarbij.

Miro

Miro is een gratis digitaal whiteboard die je kunt gebruiken wanneer je jouw webinar aan het uittekenen bent. Het is fijn om het digitaal te doen zodat je wijzigingen makkelijk kunt doorvoeren.

Mailblue

Nadat je het webinar hebt gegeven is opvolging met de juiste funnels essentieel. Ik gebruik zelf Mailblue als e-mailsysteem.

Phoenix

Je hebt een goede landingspage nodig voor je webinar. Zelf gebruik ik Phoenix. Het werkt super handig en eenvoudig. Ik heb mijn hele website met Phoenix gemaakt.

Huddle

Wil je een online programma verkopen in je webinar? Dan raad ik de software Huddle aan om je online programma in te maken. Erg overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te koppelen met het betaalprogramma Plug & Pay.

Moneybird

Al je verkopen vanuit je webinar moeten natuurlijk ook geregistreerd worden in je boekhouding. Zelf gebruik ik MoneyBird.

Microfoon

Een goed en warm geluid tijdens je webinar is essentieel. Jouw kijkers zitten vaak toch meer dan een uur naar je te luisteren. Een goede microfoon hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Koptelefoon

Zelf gebruik ik deze koptelefoon met noise cancelling. Zo wordt ik tijdens het webinar niet afgeleid en is het ook fijn om te focussen op je werk buiten het geven van webinars om.

Journal

Zelfs in deze tijd kan je naar mijn idee niet zonder een papieren journal. Hou bij wat goed ging en vooral: wat kan beter? Zodat je webinar elke keer steeds beter wordt! Mijn favoriete journal is van het merk Nuuna.

arrow_drop_up arrow_drop_down